Hvad spiser papegøjer?

Hvad spiser en papegøje, og hvor meget mad har den brug for?

Hvis du overvejer at tilføje en fjerven til din familie, spekulerer du måske på, hvad en papegøje spiser, og hvor meget mad den har brug for. Læs videre for at få mere at vide om papegøjers kostbehov!

En papegøjes kost bør bestå af pellets, grøntsager, frugt og vand

Pellets bør udgøre størstedelen af deres kost, mens grøntsager og frugter udgør en mindre del. Det er vigtigt at give din papegøje en række forskellige frugter og grøntsager for at sikre, at de får de næringsstoffer, de har brug for. Vand bør være tilgængeligt hele tiden.

Den mængde foder, som en papegøje har brug for, afhænger af dens størrelse. En lille papegøje kan spise omkring en kvart kop pellets om dagen, mens en større papegøje kan spise op til en kop pellets om dagen. Når det gælder frugt og grøntsager, skal du sigte efter ca. 10 % af deres kost. En lille papegøje kan således få 2-3 spiseskefulde frugt og grøntsager om dagen, mens en større papegøje kan få op til en halv kop.

Nu er du klar til at anskaffe dig en papegøje

Nu hvor du ved, hvad der indgår i en sund papegøjekost, kan du beslutte, om denne fjerede ven er det rigtige kæledyr for din familie! Husk at rådføre dig med din dyrlæge for at sikre dig, at du giver din papegøje alt det, den har brug for for at forblive sund og glad.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar